Tarieven

Intakegesprekken en EMDR sessies kosten €99,-. Online EMDR kan ook, er gelden dezelfde kosten. Betaling kan via Pin, PayPal of Tikkie.

Ik kan je goed helpen als je veel last ervaart van het trauma, als het regelmatig in de weg zit en je het ongemak zelfs kunt voelen als je eraan terug denkt. Als je weinig tot geen last ervaart kan ik je waarschijnlijk niet goed helpen. Voor een goede behandeling zul je jezelf ook moeten voorbereiden. Dat betekent dat je de innerlijke wond goed onderzoekt bij jezelf en vooral de gevoelens die je nu nog ervaart bij de gebeurtenis. Vaak voel je dat zelfs ook ergens in je lichaam. Tijdens de behandeling zal ik je vragen contact te maken met die gevoelens en dan mijn vingers te volgen. Dit werkt in bijna alle gevallen erg goed. Als je medicijnen gebruikt om gevoelens te onderdrukken (bètablokkers) of antidepressiva kan ik je moeilijker helpen. Ik zal je dan vragen op de dag van de behandeling geen medicijnen te nemen.

Om de kosten van EMDR vergoed te krijgen, stellen verzekeraars als voorwaarden dat er sprake moet zijn van een post traumatisch stresssyndroom (bron). Zorgverzekeraars vergoeden mijn diensten meestal slechts gedeeltelijk of helemaal niet omdat ik niet BIC geregistreerd ben. Dat betekent echter niet dat je behandeling niet gaat werken. Mijn tarief is niet hoog en als je van een trauma af kunt komen waar je jaren lang last van hebt gehad is dat een verlossing!

Intakegesprekken kunnen tot wel twee uur in beslag nemen omdat ik graag de tijd voor je neem om helder te krijgen waar je precies last van hebt. EMDR sessies duren tot maximaal een uur, dit in verband met vermoeidheid door de behandeling.

Supplementen zijn bij mij te koop of te bestellen.