Tarieven

Om EMDR therapie te geven hoef je geen psychologische opleiding te hebben gedaan. Het is een zogenaamd vrij beroep. Ik heb mijn opleiding gedaan samen met psychologen die aangaven regelmatig handelingsverlegen te zijn omdat de cognitieve therapie niet genoeg uitkomst bood en daarom dus EMDR therapie erbij wilden leren.

Ik kan je goed helpen als je veel last ervaart van het trauma, als het regelmatig in de weg zit en je het ongemak zelfs kunt voelen als je eraan terug denkt. Als je weinig tot geen last ervaart kan ik je waarschijnlijk niet goed helpen. Voor een goede behandeling zul je jezelf ook moeten voorbereiden. Dat betekent dat je de innerlijke wond goed onderzoekt bij jezelf en vooral de gevoelens die je nu nog ervaart bij de gebeurtenis. Vaak voel je dat zelfs ook ergens in je lichaam. Tijdens de behandeling zal ik je vragen contact te maken met die gevoelens en dan mijn vingers te volgen. Dit werkt in bijna alle gevallen erg goed. Als je medicijnen gebruikt om gevoelens te onderdrukken (bètablokkers) of antidepressiva kan ik je meestal niet helpen. ik zal je dan vragen op de dag van de behandeling geen medicijnen te nemen.

Ik heb geen psychologische titel en daarom vergoeden zorgverzekeraars mijn diensten meestal niet. Dat betekent echter niet dat je behandeling niet gaat werken.

Intakegesprekken kunnen tot wel twee uur in beslag nemen, en EMDR sessies duren tot maximaal een uur. Supplementen zijn bij mij te koop of te bestellen. Betaling kan via Pin, PayPal of Tikkie. Intakegesprekken en EMDR sessies kosten €99,-. Online EMDR kan ook, er gelden dezelfde kosten.